PÁV MODRÝ

By 20. 5. 2021 Zvířata

Pavo cristatus

Řád: hrabaví

Čeleď: bažantovití

Domovinou páva je Přední Indie a Cejlon, vlečku tvoří až 150 per na konci s pávími oky, kohout měří 180–230 cm, na vlečku připadá 130-160 cm, slepice korunka, krk, délka slepice 90–100 cm, z toho ocas 32–37 cm. Hnízdí většinou na zemi pod keřem, snáší nejčastěji 3 až 5 vajec, sedí 28 dní. Pávi v noci hřadují vysoko na stromech, před změnou počasí křičí.

V Podzámecké zahradě má svůj domov celkem 26 jedinců páva modrého.

Jídelníček: semena, obiloviny, hmyz, zelené krmení

Chcete-li přispět na krmení pro podzámecká zvířata, můžete zaslat libovolnou částku na účet

1387730861/2700, variabilní symbol: 9999. Děkujeme.